Palvelumme

Arkut ja uurnat

Hautaustoimistossamme voit tutustua
monipuoliseen arkku- ja uurnavalikoimaan.
Huolehdimme myös vainajan pukemisesta, arkkuun laittamisesta sekä kuljettamisesta. Omaiset voivat halutessaan olla mukana siirtämässä vainajaa.

Arkut

Arkku on keskeisellä sijalla läheisen viimeisellä matkalla ja ajatuksella valittu arkku edustaa vainajan persoonaa ja arvoja, juuri niitä asioita, joilla vainajan ainutkertaista elämää halutaan kunnioittaa. Hautaustavalla ei ole merkitystä arkkua valittaessa, koska arkun käyttötarkoitus on sama; viimeinen vainajaa edustava leposija hautajaisissa. Suomessa kaikki vainajat saatetaankin arkussa joko hautaan tai tuhkaukseen. Arkku on siis aina pakollinen hankinta, myös tuhkauksessa.

Ulkoasultaan arkut ovat puuta tai kangasverhoiltuja. Puulajeista käytetyin on suomalaisesta käsityöperinteestä tuttu honka, joka on myös kangasverhoiltujen arkkujemme rakenteen materiaali. Meillä on myös kattava tammi- ja koivu- sekä perinteisten että designarkkujen valikoima, joten jokaiselle vainajalle löytyy oman tyylisensä arkku. Toimistomme juuret on Viipurissa, joten suosittuja arkkujamme ovat myös Karjala- sekä Viipurilainen-arkkumallit sekä isänmaallisuutta korostavat juhlalliset Suomi-arkut.

Kaikki arkkumallimme voidaan varustaa kantokahvoilla. Arkun sisällä on kauniisti pedattu peti, peitto ja tyyny. Kaikki valikoimissamme olevat arkut soveltuvat myös tuhkaukseen. Kaikki arkkumme maatuvat ja palavat puhtaasti, eivätkä ne kuormita ympäristöä tarpeettomasti.

Kaikki arkuissa käytetyt materiaalit ovat luonnosta peräisin.

Uurnat

Jos vainaja tuhkataan, tarvitaan tuhkalle myös uurna.
Uurna joko haudataan tai sieltä sirotellaan tuhkat haluttuun paikkaan. Valitessanne tuhkauksen, laajasta valikoimistamme löytyy jokaiselle arvoisensa uurna. Uurna voidaan valita joko arkun kanssa samaan tyyliin sointuvaksi tai päätyä erikseen yksilöityyn malliin.

Uurnavalikoimassamme uurnia on saatavissa monissa eri materiaaleissa. Toimistollamme on nähtävillä mm. puu-, keramiikka-, verhoiltuja-  ja biomassauurnia. Biohajoavat uurnat, jotka ovat 100 % maatuvia, valmistetaan luonnon polymeereistä tai kasvisperäisistä luonnonmateriaaleista.

Arkut

Suomessa kaikki vainajat kulkevat arkussa – joko hautaan tai tuhkaukseen. Arkku onkin tämän vuoksi aina keskeinen osa viimeisellä matkalla.

Lataa tästä >

Uurnat

Uurnia on laaja valikoima, niin materiaalien, värien, muotojen kuin käyttötarkoituksenkin mukaan. Kaikki uurnat ovat myös maatuvia.

Lataa tästä >

Eko-arkut

Eko-arkut ovat suosittuja ja tyylikkään yksinkertaisia. Suomalainen kaunis honka on käsitelty eri sävyillä ja arkkujen sisustus on pellavaa.

Lataa tästä >

Yhteydenotto

Toimisto avoinna arkisin ma-pe klo 9:00 – 16:00
Muuna aikana palvelemme puhelimitse
tai sopimuksen mukaan toimistolla tai kotikäynnillä  

Lahti keskusta:
Vapaudenkatu 2
15110 Lahti

Nastola:
rakokiventie 10
15550 Nastola

Lahti keskusta:
0440 77 11 22

Nastola:
0440 55 11 22

24/7 Palvelunumero:
0440 77 11 22